Skoči na glavni sadržaj

Halal u fokusu mesne industrije 

Već nekoliko godina klaonice Product commerce d.o.o. iz Pazina i Škokić d.o.o. iz Kaštel Sućurca, nastoje pružiti najbolju moguću uslugu svojim kupcima uvodeći u sustave svog poslovanja halal standard. Pored dodatne kontrole koja se veže za cjelokupan proces uzgoja stoke, klanja i kasnije prerade, halal standard i certifikat koji izdaje Centar za certificiranje halal kvalitete, omogućuju izlazak na nova tržišta što predstavlja direktan doprinos kako firmama tako i gospodarstvu u cjelini. 

Protekle nedjelje, u Islamskom centru Zagreb, održana je edukacija o halal standardu i njegovoj implementaciji novim zaposlenicima prethodno navedenih firmi. Dugogodišnja kvalitetna suradnja produbljena je i kao takva prerasla u partnerski odnos. S tim u vezi, od ove godine firma Škokić d.o.o. otvorila je mogućnost kupovine halal mesa i mesnih proizvoda u maloprodaji otvarajući mesnicu u Zagrebu koja je u posebnom procesu cerificiranja halal kvalitete.

Uvijek nastojeći pružiti najbolju uslugu, djelatnici Centra za certificiranje halal kvalitete su prilagodili edukaciju tako da su je polaznici mogli pratiti i na engleskom jeziku s obzirom da je među njima bilo i onih koji su nedavno pristigli na rad u Republiku Hrvatsku, a još nisu stigli naučiti jezik. Nakon održane edukacije iskorištena je prigoda kako bi se razmijenile informacije i iskustva te na taj način dalje razvijala strategija kojom bi se olakšao nastup i na inozemnim tržištima.