Skoči na glavni sadržaj

O Centru

Centar za certificiranje halal kvalitete osnovan je kroz jedan od projekata Islamske zajednice u Hrvatskoj s ciljem da se uspostavi sustav koji bi omogućio proizvođačima i pružateljima usluga da certificiraju proizvodne procese i proizvode s mogućnošću plasiranja na tržište sa oznakom “halal”.


Centar za certificiranje halal kvalitete (Centar) je registriran kao specijalizirana institucija Islamske zajednice u Ministarstvu Uprave Republike Hrvatske, a temeljne djelatnosti obuhvaćaju:

  • Edukaciju o halalu
  • Certificiranje halal proizvoda i usluge
  • Znanstvena I stručna istraživanja
  • Promocija certificiranih proizvoda i proizvođača (mediji, sredstva javnog oglašavanja, predstavljanje na halal sajmovima u Hrvatskoj i svijetu)

 

Kako bismo podigli i održavali kvalitetu naših usluga Centar je certifciran prema zahtjevima norme ISO 9001:2008 od strane DQS d.o.o.

 

MISIJA:
Ustanovljavanje, praćenje i kontrola proizvodnje u tvrtkama koje se opredijele da njihov proizvod ili usluga sa šerijatskog gledišta bude dozvoljen-HALAL.

VIZIJA:
Svojim djelatnostima postati prepoznatljivi partneri u jačanju konkurentnosti hrvatskih tvrtki te osigurati potrošače koji konzumiraju halal proizvode i usluge.