Skoči na glavni sadržaj

Međunarodna škola Matija Gubec predstavljena u sklopu 2. Europskog Halal Kongresa u Sarajevu

Ovog svibnja, Sarajevo je drugu godinu zaredom bilo domaćin značajnog događaja u halal industriji - 2. Europskog Halal Kongresa. Organiziran od strane Agencije za certificiranje halal kvalitete, kongres je imao za cilj okupiti stručnjake iz cijelog svijeta kako bi podijelili svoje znanje i najbolje prakse vezane za halal industriju. Ovaj kongres se istaknuo svojim znanstvenim i društvenim utjecajem, predstavljajući bogatstvo naučnih istraživanja, stručnih dostignuća i praktičnih inovacija koje pokrivaju sve aspekte halal industrije, od proizvodnje do prerade, standardizacije kvalitete i inovacija.

2. European Halal Congress Sarajevo

Centar za certificiranje halal kvalitete, u suradnji s ravnateljicom gđom Ljiljanom Klinger, predstavio je istraživački rad o akulturaciji halala u međunarodnom školskom okruženju. Rad je naglasio važnost integracije halal prehrane i kulture u škole, što predstavlja pozitivan primjer za druge obrazovne institucije. Kongresu su uz ravnatelja Centra za certificiranje halal kvalitete Aziza Hasanovića prisustvovale i Edina Mešić, voditeljica odjela za kvalitetu i Enisa Botonjić, voditeljica odjela za edukaciju.

Edina Mešić, Ljiljana Klinger, Enisa Botonjić

Svečanom otvorenju prisustvovao je izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, hafiz dr. Mensur Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove. U svom obraćanju, hafiz dr. Malkić je istaknuo da je halal ne samo ključno pitanje za muslimane, već i za muslimanske zajednice diljem svijeta, naglašavajući njegovu sveobuhvatnu važnost.

Čestitamo kolegama iz Bosne i Hercegovine na ovom hvale vrijednim projektu!

Predstavnici centra za certifificranje halal kvalitete s hafizom  Mensurom Malkićem, izaslanikom reis-uleme u BiH