Skoči na glavni sadržaj

Održan seminar u HGK - Županijskoj komori Osijek

Dana 22.10.2020.godine Centar za certificiranje halal kvalitete u suradnji sa Županijskom komorom Osijek organizirao je i održao seminar pod nazivom "Uspješnost primjene halal certifikata na međunarodnom tržištu."
Na seminaru su prisustvovali predstavnici različitih tvrtki. Rukovoditelj Centra dr. Aldin Dugonjić u svom predavanju naveo je kako je preko 50% tvrtki koje su implementirale halal standard povećalo svoju dobit, otvorivši nova tržišta ili su povećali broj noćenja gostima koji traže halal uslugu.

Gospodin Dugonjić istaknuo je zanimljivu činjenicu kako se upravo za vrijeme pandemije Korona virusa potražnja na halal tržištu znatno povećala te su vidljive tendencije daljnjeg rasta i sve većeg širenja halal tržišta. Na kraju svog predavanja rukovoditelj je prezentirao korake i aktivnosti koje bi trebalo poduzeti kako bi se pojačao izvoz i konkurentnost na halal tržištu.

Uslijedila je prezentacija gospođe Vesne Gostić Manojlović iz tvrtke Mlinar d.d. koja je podjelila iskustva u primjeni halal standarda te otvaranju novih tržišta zahvaljujući halal certifikatu. Na kraju samog seminara uslijedila su mnogobrojna pitanja i odgovori sudionika seminara.